Konut Fiyat Endeksi nisanda arttı

KFE, nisanda aylık göre yüzde 0,66, yıllık yüzde 2,75 artış kaydetti

İSTANBUL (AA) - Konut Fiyat Endeksi (KFE), nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,66 artarak 110,02 seviyesine çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından nisan dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye’deki konutların gözlemlenebilen özelliklerinin zaman içinde kontrol edilerek, kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,66 artarak 110,02 oldu.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,75 artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 14,02 azaldı. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, nisanda bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 0,59, 0,99 ve 0,64 artış gözlendi.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul’da yüzde 2,02 azalış, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 1,30 ve 3,00 artış görüldü.

Ekonomi Haberleri

KAR LASTİĞİ CEZASI BELLİ OLDU
​​​​​​​3 ŞART GEREKİYOR! DEVLETTEN 250 BİN TL
DEV RAFİNERİ ÇİFT VARDİYA ALTIN ÜRETİYOR
İşsizlik Rakamlarında 2025 Tablosu
PİDE DEĞİL ALTIN KUYRUĞU