Konuşma ve işitme engellinin maket gemi tutkusu

Hakkari'de 2 yaşındayken attan düşerek konuşma ve işitme yetisini kaybeden 4 çocuk babası Aziz Harmancı, çevreden topladığı tahta parçaları ve çeşitli malzemelerle yaptığı gemi maketlerini satarak aile bütçesine katkı sağlıyor

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de yaşayan engelli Aziz Harmancı (55), yaptığı maket gemileri satarak ekonomik kazanç elde ediyor.

Kentte, 2 yaşındayken annesiyle gittiği yayla yolunda attan düşerek konuşma ve işitme yetisini kaybeden 4 çocuk babası Harmancı, yaşadığı Merzan Mahallesi'nde tahta parçaları ve çeşitli malzemelerle yaptığı gemi maketlerini satarak geçimini sağlıyor.

Harmancı'nın kardeşi Haluk Harmancı, ağabeyinin bu işi hobi olarak yaptığını ve özellikle son yıllarda zamanının büyük bölümünü ahşap üzerine yaptığı çalışmalarla geçirdiğini anlattı.

Ağabeyinin bu işten büyük keyif aldığını belirten Harmancı, şunları kaydetti:

"Daha önce çalıştığı bir iş vardı. O işi bıraktıktan sonra çocukluk tutkusu olan bu maketleri yapıyor. Özellikle son iki yıldır yoğun şekilde bunun üzerinde çalışıyor. Maket evler, cami ve gemi yapıyor. Yaptığı ürünleri internet üzerinden paylaşıyoruz. Bunları satarak ekonomik kazanç elde ediyor. Maketleri yaparken en ince detayına kadar dikkat ediyor. Günün büyük bölümünü bu işle geçiriyor."

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi