Kongo'daki sarıhumma salgını

DSÖ, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde salgının sona erdiğini duyurdu

ANKARA (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika ülkelerinden Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde görülen sarıhumma salgınının sona erdiğini açıkladı.

Örgütün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, DSÖ'nün Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti, ülkede son yıllarda görülen en büyük ve zorlu sarıhumma salgınının, Kongo'daki yetkililerin, yerel sağlık çalışanlarının güçlü ve eşgüdümlü müdahalesi sonucu sona erdiğini belirtti.

DSÖ'nün verilerine göre, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 2 bin 987 şüpheli vaka görülmüş, bunların 81'inin ve 16 ölümün sarıhumma kaynaklı olduğu doğrulanmıştı.

Salgının ilk olarak 5 Aralık 2015'de tespit edildiği Angola'da, 4 bin 306 şüpheli sarıhumma vakası görülmüştü. Bunların sarıhumma vakası olduğu kesinleştirilen 884 vakanın 121'i ölümle sonuçlanmıştı. Angola, 23 Aralık 2016'da salgının sona erdiğini duyurmuştu.

Sarıhumma hastalığına neden olan virüs genellikle sivrisinekler tarafından insanlara bulaştırılıyor. Kontrol altına alınamaması durumunda, salgınlara neden olan hastalık ağrı, bulantı ve kusma ile başlayıp vücutta kanamalarla seyrediyor.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü