Kolonlardan ses gelince binayı boşalttılar

Ankara'nın Sincan ilçesinde bir apartmanın zemin katındaki kolondan geldiği iddia edilen çatırtı sesi paniğe neden oldu. 18 dairelik bina tedbir amaçlı boşaltılırken, bina sakinleri geceyi farklı yerlerde geçirdi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde yer alan 6 katlı bir apartman, kolonlarından geldiği öne sürülen çatırtı sesi nedeniyle tahliye edildi. Olay, Atatürk Mahallesi Pecenek Caddesi üzerindeki 82 numaralı binada meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, zemin kattaki kolondan gelen sesler üzerine çevre sakinleri durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Sincan Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak binada oturan vatandaşları tahliye etti. 18 dairede yaşayan bina sakinlerinin bir kısmı akrabalarının yanına giderken, bir kısmı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan misafirhaneye yerleştirildi.

Olası risklere karşı bina içindeki doğal gaz, elektrik ve su vanaları kapatıldı. Herhangi bir çökme ya da can kaybı yaşanmazken, teknik ekiplerin binada detaylı inceleme yapacağı öğrenildi.

Yan binada oturan Sinan Doğan, yaşananları şöyle anlattı:

“Yan komşuyum ben. Otururken aşağıdan gürültüler geldi. Binanın alt katında, kirişlerde ve duvarlarda çatlama olduğunu söylediler. Bağırış çağırış oldu, sonrasında ekipler gelip şeritler çektiler. O sırada binayı boşalttılar tedbir amaçlı. Binada kimse kalmadı, herkes gitti.

Yetkililer, bina ile ilgili teknik değerlendirme raporunun ardından gerekli adımların atılacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

17 Bin Tonluk Çatı! Ankara’daki Dev Stadın Sırrı Ne?
Şok Cihazları Artık Ankara Sokaklarında: İşte 25 Hayati Konum
FİLM DEĞİL, KORKUNÇ GERÇEK
Yılın Son Süper Ay'ına Yolcu Uçağı Eşlik Etti
Lisede Şaşırtan Olay: Öğretmene Saygısızlık Kayıt Altında