Kolera, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde binden fazla can aldı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ocaktan bu yana bin 25 kişi kolera salgını nedeniyle öldü

KİNŞASA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, bu yılın geride kalan döneminde kolera salgını yüzünden binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla, ülkede 49 bin 370 şüpheli kolera vakası görüldüğünü ve ocak ayından bu yana salgın nedeniyle bin 25 kişinin öldüğünü duyurdu.

Açıklamada, 20-26 Kasım'da bin 749 vaka tespit edildiği ve bunlardan 52'sinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Salgının, hastanelerde yeterli hijyenik ortam sağlanamaması nedeniyle etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütüne göre, bölgedeki kolera salgınına, hijyen eksikliği ve temiz içme suyu bulunmaması gibi faktörler neden oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü, geçen yıl salgından 29 bin 352 kişinin etkilendiğini ve 817 kişinin öldüğünü duyurmuştu.


AA

Gündem Haberleri

COP31'e 25 bin 739 polis
SGK 100 denetmen yardımcısı alacak
Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor