Kocaeli'deki belediyede yeni dönem! Otları robot biçecek

Kocaeli Körfez Belediyesi, yeşil alan bakımında yeni dönemi başlattı. Uzaktan kumandalı robot, zorlu arazilerde tek başına çalışarak iş gücünden tasarruf sağlayacak.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde belediye ekipleri yeşil alan bakım çalışmalarını hızlandırmak için uzaktan kumandalı ot biçme robotunu devreye aldı. İlk deneme Atalar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Robotun özellikle insan gücünün yetersiz kaldığı eğimli ve riskli alanlarda kullanılacağı belirtildi.

6 kişinin yaptığı işi tek başına yapacak

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yeni ekipmanın ciddi bir verimlilik sağlayacağını ifade etti. Söğüt, robotun bazı bölgelerde 6 kişinin yaptığı işi tek başına yapabildiğini belirterek zaman ve maliyet açısından önemli avantaj sunduğunu vurguladı.

Performansa göre sayı artacak

Belediye yetkilileri, robotun sahadaki performansına göre sayısının artırılmasının planlandığını açıkladı. Yeni sistemle birlikte yeşil alan bakımlarının daha hızlı ve etkin yapılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KOCAELİ Haberleri

Çöp evde bitkin halde bulunan adamın yeni hali şaşırttı
Kocaeli'de traktörler tarlaya indi
Zamanın Durduğu Ev: İcralık Dairede 1 Yıllık 'Çöp' Hapsi!
Sahili temizlemeye indiler, gördükleri manzara acı tabloyu özetledi
A Takımı Facianın Önüne Geçti