Kocaeli'de izinsiz yürüyüşe polis müdahalesi

İzmit ilçesinde toplu iş sözleşmesi talebinde bulundukları ve sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia ederek izinsiz yürümek isteyen gruptan 33 kişi gözaltına alındı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, toplu iş sözleşmesi talebinde bulundukları ve sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia ederek izinsiz yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti.

Alınan bilgiye göre, İzmit ilçesinde soğuk haddeleme paslanmaz çelik üreticisi fabrikadan toplu iş sözleşmesi talebinde bulundukları ve sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldıkları öne sürülen işçiler, Ankara'ya doğru yürümek istedi.

Fabrika önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, izinsiz olduğu gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi.

Uyarıyı dikkate almayan gruptakiler ile polis arasında arbede çıktı. Gruba müdahale eden polis, 33 kişiyi gözaltına aldı.

Aralarından Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da bulunduğu 33 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

AA

Gündem Haberleri

KONYA'DAN İLHAMLA
YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ MECLİS'TEN GEÇTİ
ADLİ EMANET BÜROLARI ALARMDA
Rize'den Erzurum'a Sıcak El: Saime Bektaş'ın Bereleri Mehmetçiklere Ulaştı
TÜRKİYE F-35'E GERİ DÖNMELİ