Kocaeli'de FETÖ/PDY davası

Meslekten ihraç edilen subayın yargılanmasına başlandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen subay hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı" iddiasıyla tutuklu sanık eski subay Yusuf Arslanoğlu ile avukatı Kemal Nevzat Güleşen katıldı.

Sanık Arslanoğlu, savunmasında, bu örgütle hep mücadele ettiğini belirterek, görevdeyken bu örgütle irtibatlı olduğunu düşündüğü astsubaylar hakkında işlem başlattığını iddia etti.

ByLock programını emniyette duyduğunu ifade eden Yusuf Arslanoğlu, örgütle bir bağlantısı olmadığını ileri sürerek, tahliyesini istedi.

Avukat Güleşen de müvekkilinin üzerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ByLock raporu ve dijital verilerin yeniden istenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu