Kocaeli merkezli FETÖ/PDY soruşturması

FETÖ/PDY'nin TSK'daki yapılanmasına yönelik Kocaeli merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i, adliyeye sevk edildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Kocaeli, İzmir, Balıkesir, Bilecik, Isparta ve Mersin'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 27 Kasım'da "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla aralarında muvazzafların da olduğu 8 askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kocaeli, İzmir, Balıkesir, Bilecik, Isparta ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 1 muvazzaf albay, 1 muvazzaf yarbay, 1'i muvazzaf 2 teğmen, KHK ile meslekten ihraç edilen 1 astsubay ve eski 2 askeri öğrenci olmak üzere 7 kişiyi gözaltına almıştı.

Firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.


Gündem Haberleri

Tuğba Kuruyemiş 116. mağazasını açtı
Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının İdamına Evet Oyu Veren Konya Milletvekilleri Kimdi?
Diyanet, vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı
Konya'nın 5 İlçesine Yeniden Refah Marketleri Geliyor: İşte Detaylar!
Dilencinin üzerinden 23 bin TL çıktı