Koalisyonun Esed rejimini vurduğu iddiası

Suriye'deki Esed rejiminin haber ajansı, rejimin Humus ilindeki askeri noktalarına füze saldırısı düzenlendiğini öne sürdü

İDLİB (AA) - ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin Humus ilindeki askeri noktalarına füze saldırısı düzenlediği iddia edildi.

Rejimin haber ajansı SANA'nın haberine göre, ABD öncüğündeki koalisyona ait uçaklar, dün Humus'un Irak sınırına yakın bölgesindeki rejim hedeflerini vurdu.

Rejime yakın grupların sosyal medya hesabında geçen iddialara göre ise bu bölgedeki T 2 askeri noktası hedef alındı.

Rejim, 9 Nisan'da da Humus'taki T 4 ve Şayrat üslerine füze saldırısı düzenlendiğini öne sürmüş, daha sonra İsrail, saldırıyı üstlenmişti.

ABD, Fransa ve İngiltere, 13 Nisan'da Esed rejiminin Duma'daki kimyasal silah saldırısına karşılık olarak birçok noktayı vurmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Mehmet Akif Ersoy Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden uzaklaştırıldı
DEVLETTEN İŞVERENE BÜYÜK DESTEK
Marmara’da kirlilik yeniden görüntülendi: İSKİ deşarjı tepki çekti
Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor