Koalisyon güçlerinden Yemen'e hava saldırısı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, başkent Sana'da Husilere ait hedefleri vurdu

SANA (AA) - Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların, başkent Sana'da Husilere ait askeri hedefleri vurduğu belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, Uluslararası Sana Havalimanı yakınındaki Ed-Deylemi Hava Üssü'ne 7, kentin batısındaki Es-Sittin Caddesi'nde yer alan Hava Harp Okulu'na da 2 hava saldırısı düzenledi. Saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili bilgi verilmedi.

Koalisyon güçlerinden ya da Husilerden konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Turki el-Maliki daha önce yaptığı açıklamada, başkent Riyad ile Necran ve Cazan kentlerini hedef alan 3 füzenin havada imha edildiğini, Husilere ait 2 insansız hava aracının da düşürüldüğünü duyurmuştu.

Suudi Arabistan yönetiminin resmi verilerine göre, son 16 günde Yemen'den atılan ve havada imha edilen füzelerin sayısı 14'e yükseldi.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı