Kızılırmak Deltası'nda fotosafari

Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin tanıtımını yapmak için düzenlenen fotosafariye 118 fotoğrafçı katıldı

SAMSUN (AA) - Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin tanıtımı için düzenlenen fotosafariye 118 fotoğrafçı katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan öncülüğünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği ile Başkent Ankara Meclisi tarafından "Fotoğraf avcılarına rastgele" sloganıyla 14 Ekim'de deltada başlayan etkinlikte 15 ilden 118 profesyonel fotoğrafçı safari yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmada yer alan doğa meraklılarının, UNESCO Dünya Miras Listesi geçici aday listesinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne hayran kaldıklarını dile getirdi.

Fotosafari ile deltadaki kuşların ve yaban hayvanlarının avlanılmaması, onların yaşatılarak en güzel hallerinin fotoğraflanmasının amaçlandığını söyleyen Albayrak, safaride kuş cennetinin doğal varlıklarını ve güzelliklerini profesyonel doğa fotoğrafçılarının vizörleriyle ölümsüzleştirildiğini ifade etti.

Albayrak, "Fotosafariye katılan 118 fotoğrafçı, zengin habitatı ve biyolojik çeşitliliklerin birbirleriyle ilişkilerini farklı açılarla objektiflerine yansıttı. Dört yüze yakın fotoğraf var. Jürinin incelemesinin ardından dereceye girenler açıklanacak." dedi.

Dereceye girenlere para ödülü verileceği belirtildi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Mehterler Fethin 700. yılında Bursa'da buluştu
SELÇUKLU'NUN DEV ESERİ TURİSTLERİN ODAĞINDA
Alanya Tropikal Meyve Festivali Sona Erdi
Aksaray’da 725 Yıllık Saklı Tarih: Ana Sultan Kilisesi
Antika tezgahında tarihe yolculuk: 130 yıllık Osmanlı sancağı ilgi odağı oldu