Kızılay Hastanesi açılacak

Yaklaşık 5 yıldır inşaatı devam eden ve 6 milyon YTL'ye mal olması beklenen Konya Kızılay Hastanesi yıl sonunda hizmete girecek. Hastane, aynı zamanda Kızılay'ın tam donanımlı ilk hastanesi olma özelliği taşıyor.

İnşaatı yaklaşık 5 yıldır devam eden ve 6 milyon YTL'ye mal olması beklenen Kızılay Hastanesi'nin, 2005 yılı sonunda hizmete girmesi planlanıyor.
Türkiye'de ve dünyada meydana gelen afetlerde mağdur olan insanlara yardım ederek adını duyuran Türkiye Kızılay Derneği, ülkenin pek çok yerinde açtığı poliklinikler ve tıp merkezleriyle, özellikle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara, uygun fiyatlarla kaliteli sağlık hizmeti vermeye çalışıyor.

Türkiye'deki sağlık hizmeti açığını kapatmak, daha büyük sağlık hizmeti altyapısına sahip olmak için çalışmalarını sürdüren Kızılay, Eski Garaj civarındaki Kızılay Polikliniği'nin yanında 5 yıl önce hastane binası inşaatı başladı.

Vatandaşların bağışlarından ve sunulan sağlık hizmetlerinin gelirinden elde edilen paralarla yapılan 7 katlı modern hastane binası, büyük ölçüde tamamlandı. Hastanenin Konya ve çevresinde önemli bir sağlık hizmeti açığını kapatacağını vurgulayan yetkililer, şunları kaydettiler: 40-60 hasta odası tefriş edilmesi planlanan bu hastanenin en büyük özelliği, Türkiye'de Kızılay Derneği'ne ait ilk tam donanımlı hastane özelliği taşıyacak olmasıdır. Hastanemizi, 2005 yılının sonunda hizmete açmak için resmi kurumlar arasındaki yazışmalar devam ediyor. Bir sorun çıkmazsa belirlenen tarihte bu hastaneyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?