Kısa filmler bağış için yarışacak

Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve bağış yapmanın önemine işaret edilen "Hayat kısa, paylaşmaya değer" konulu kısa film festivali 14 Ekim'de Kahramanmaraş'ta yapılacak

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) işbirliğiyle düzenlenen ve bağış yapmanın önemine işaret edilen "Hayat kısa, paylaşmaya değer" konulu kısa film festivali Kahramanmaraş'ta yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 14 Ekim'de başlayacak festival kapsamında, "Hayat kısa, paylaşmaya değer" temalı yarışmada dereceye girenlere ödül verilecek.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan yaptığı açıklamada, bu yıl Türk Kızılayı ile ikincisini düzenledikleri Kızılay Kısa Film Festivali vasıtasıyla gençleri kısa film yapmaya özendirmeyi ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı istediklerini söyledi.

Okudan, "Gençlerimiz, kültürel değerlerine ve çevreye karşı duyarlı hikayeleri yansıtırken, onların sanatsal etkinliklerde bulunma zamanlarının da artmasına katkıda bulunacağız. Kızılay ile ortak paydamız gençler arasında birlikte üretme, bilginin çeşitlenmesi, kurgu, düşünsel gelişim gibi birçok alanda gençlerimize sanatsal katkılar sağlamak istiyoruz." dedi.

Vatandaşların bağışlarıyla milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşıldığını anlatan Okudan, bağış yapma konusunda sosyal sorumluluk bilincinin aşılanmasını da amaçladıklarını vurguladı.

Okudan, bu çalışmanın, vatandaşları bağış yapma konusunda bilgilendirici ve özendirici bir çalışma olacağına işaret etti.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Tespih meraklıları buraya akın ediyor
Altın Portakal Festivali Başlıyor
1641 YILDIR AKMAYA DEVAM EDİYOR
Troya’da 160 yılı aşkın kazı tarihinin ilk müzik aleti bulundu
Milli Saraylar’dan Tarihi Adım: Darphane Kültür Kompleksi Oluyor