Kırşehir'deki terör örgütü operasyonu

Aralarında 2 HDP yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan, 2 HDP yöneticisinin de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan HDP Kırşehir İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri Salih C. ve Bekir Ü. ile üniversite öğrencileri A.S, M.K, H.E. ve M.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.

Dün başlatılan operasyonda, "Terör örgütü propagandası yapmak, üyesi olmak ve örgüt üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işleme" iddialarıyla ikisi HDP İl Başkanlığı yöneticisi 6 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı