Kırşehir'deki terör örgütü operasyonu

Aralarında 2 HDP yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan, 2 HDP yöneticisinin de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan HDP Kırşehir İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri Salih C. ve Bekir Ü. ile üniversite öğrencileri A.S, M.K, H.E. ve M.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.

Dün başlatılan operasyonda, "Terör örgütü propagandası yapmak, üyesi olmak ve örgüt üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işleme" iddialarıyla ikisi HDP İl Başkanlığı yöneticisi 6 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu