Kırkkonaklar’da toprak kalmadı: Son parsel de imara yenildi

Ankara’nın Çankaya ilçesi Kırkkonaklar Mahallesi’nde uzun süredir boş kalan son arsa için imar planı değişikliği askıya çıktı. 4.908 metrekarelik arsa, yaklaşık 300 milyon TL değerinde.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Kırkkonaklar Mahallesi'nde uzun süredir boş durumda olan son arsa için imar planı değişikliği süreci resmen başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 05 Mayıs 2025-03 Haziran 2025 tarihleri arasında askıya çıkarıldı.

4.908 metrekarelik arsaya yapılaşma geliyor

Söz konusu parsel, 26359 ada 6 nolu taşınmaz olarak kayıtlarda yer alıyor. 4.908 metrekare büyüklüğündeki arsanın piyasa değerinin yaklaşık 300 milyon TL olduğu belirtiliyor. Geniş cadde ve sokaklara sahip olan mahallede yapılaşmanın sık olması nedeniyle, bu arsanın son boşluk olduğu vurgulandı.

Kat sınırı ve yapılaşma detayları belli

Kırkkonaklar Mahallesi’nde birçok arsa gibi bu parselin de 4 kat imarlı olduğu, ibadet alanları haricinde yüksek katlı yapılaşmaya izin verilmediği bildirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte bölgedeki yapı yoğunluğu artacak, bu da bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak.

Metrekare fiyatı 60 bin TL’ye dayandı

Kırkkonaklar’da arsa metrekare fiyatlarının 60 bin TL’ye kadar çıktığı, imarlı arsaların yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğü ifade edildi. Yeni yapılaşmayla birlikte fiyatların daha da yükselebileceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

Memura izin Ankara'dan çıkış yasak
Ankara'da yangın paniği! Keçiören'de minibüs ve daire zarar gördü
Memurların Sabır Taşı Çatladı: Ankara’da Balyozlu Protesto
Ankara’da 106 banka hesabına el konuldu
Ankara'da Kağıtlar Sanata Dönüştü