Kırıkkale'de FETÖ/PDY davası

9'u tutuklu 16 sanığın yargılandığı davada tutuksuz yargılanan 4 sanık tutuklandı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 9'u tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Dursun S, Adem Ö, Orhan M, Battal T, Fatih M.D, Osman Ç.Ç, Fatih A, Tahsin Y. ile Tevfik D. ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmak" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

Tutuklu sanıklardan Osman Ç.Ç, savunmasında, FETÖ'ye bir bilgi ve belge vermediğini, bununla ilgili bir tanık beyanının ve delilin olmadığını iddia ederek bu iddialarda bulunanlarla yüzleşmek istediğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan Dursun S. ise suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

Sanık avukatlarının savunmaları ve Cumhuriyet Savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve tutuksuz sanıklardan Serkan S, Aydın K, Abdullah B. ile Ekrem A'nın tutuklanmasına karar vererek duruşmayı 12 Ekim'e erteledi.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor
Kapora dolandırıcılığı! Fren ustası aracını ilanda görünce şok oldu
BU TABELAYI GÖRÜNCE SAKIN YOLA GİRMEYİN
Vatandaşlar isyanda: İcikli'ye girenle bağlantı kesiliyor