Kırgızistan'daki Çin Büyükelçiliğine bombalı saldırı

Çin'in Bişkek Büyükelçiliğine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi- Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Razakov: - "Saldırganın öldüğü olayda 2 güvenlik görevlisi de yaralandı"

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Çin Büyükelçiliği binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde büyükelçilik binasının batı kapısından içeri girmeye çalışan bir otomobilde patlama meydana geldi.

Çevre bölgelerden de duyulan patlamanın ardından bölge güvenlik kordonu altına alınırken, olay yerine itfaiye ve ambulans sevk edildi. Güvenlik kaynakları saldırının bir terör eylemi olduğunu, olayın aydınlatılması ve saldırganın kimliğinin belirlenebilmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine gelen Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Ceniş Razakov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Saldırganın öldüğü olayda, 2 güvenlik görevlisi de yaralandı." dedi.

AA

Gündem Haberleri

ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI
Dilek İmamoğlu’nun Kardeşi Ali Kaya Gözaltına Alındı
Danıştay, Gökçek dosyasını yeniden açtı
Astsubay Kıdemli Başçavuş Talat Okur şehit oldu