Kırgızistan Cumhuriyeti 25 yaşında

Başkent Bişkek'teki bağımsızlık kutlamaları havai fişek gösterisiyle sona erdi

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü dolayısıyla başkent Bişkek’te düzenlenen kutlamalar havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kültür ve Tarih Yılı Etkinlikleri Hazırlama ve Düzenleme Müdürlüğü, sabah saatlerinde asker geçit töreninin yapıldığı Ala-Too Meydanı’nda, akşam da üç saatlik bir konser programı düzenledi.

Program, ülke bağımsızlığının doğuşunu yansıtan bir tiyatro oyunuyla başladı.

Bakanların hazır bulunduğu meydanda halka seslenen Başbakan Sooronbay Ceenbekov, millet için bağımsızlığın önemine işaret ederek, ülkenin kalkınmasına, gelişmesine ve güçlü olmasına yönelik çalışan vatandaşlara teşekkür etti.

Konserde, 12 kadından oluşan Kırgız Hanımları Folkrol Ekibi, kendilerinin yazdığı Türkçe bir şarkıyı seslendirdi.

Yerli ses ve dans sanatçılarının sahne aldığı kutlama programı, yapılan havai fişek gösterisi ile son buldu.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü