Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev'in sağlık durumu

Atambayev, ay sonuna kadar İstanbul'da kalacak

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in sağlık sorunları nedeniyle eylül sonuna kadar İstanbul'da kalacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Atambayev'in, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantılarına katılmak için İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan uçağa bineceği sırada rahatsızlandığı belirtildi.

Göğüs ağrısı şikayetiyle doktorlar tarafından müşahede altına alınan Atambayev'in, ay sonuna kadar İstanbul'da olacağı ve detaylı bir tıbbi muayeneden geçeceği kaydedildi.

Atambayev'in yerine, Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev'in BM Genel Kurulu’nun 7'inci oturumuna katılacağı ve Kırgız heyetine başkanlık edeceği duyurulmuştu.

Atambayev, kısa süre önce, Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkelerin liderlerinin katılımıyla 60. doğum gününü kutlamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Cuma hutbesine Türk bayrağı asılsın önerisi gündem oldu
2026’da Bedelli Yapacaklar Dikkat! Celp ve Birlik Yerleri Belli Oldu
Usta Tiyatrocu Haldun Dormen 97 Yaşında Hayatını Kaybetti
DENİZ ALDIĞINI GERİ VERDİ
PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ