Olay, Kılıçaslan Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin otoparkında meydana geldi. Okula gidiş gelişlerde kullandığı bisikletini kilitlediği yerde ön tekeri sökülmüş halde bulan lise öğrencisi Mustafa Y., durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çalınan tekerlek ve kırılmaya çalışılan kilitler üzerinde detaylı inceleme başlattı.
"Bu Bisiklet Benim Elim Ayağım"
Yaşadığı mağduriyet sonrası hırsızlık girişimine tepki gösteren öğrenci Mustafa Y., "Bisikleti otoparka kilitlemiştim. Uğraşmış, zorla burayı sökmüş, lastiği çalmış gitmiş. Kilidini açamamış. Gerçekten yazık, milletimize yazık, bu yapılacak iş değil. İhtiyaç sahibi olan adam gelsin bana söylesin, parasını vereyim de jantımı geri getirsin. Öğrenciyim ben, bu bisiklet benim elim ayağım. Şehir içinde okula bununla gidip geliyorum" sözleriyle sitem etti.
Bisikletin kilidini açamayan şüpheli ya da şüphelilerin, yoğun çaba sonucu bisikletin ön tekerini komple sökmeyi başardığı tespit edildi. Polis, otoparktaki kamera kayıtlarını incelemeye alırken, olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.