Kılıçdaroğlu’nun yaptığı delikanlılığa sığmaz

AK Partili eski bakan Kürşat Tüzmen, kendisi için “bana yalvardı” diyen CHP liderine cevap verdi:

Tüzmen: Kılıçdaroğlu’nun yaptığı delikanlılığa sığmaz 

AK Partili eski bakan Kürşat Tüzmen, kendisi için “bana yalvardı” diyen CHP liderine cevap verdi: Herkesin önünde yüzleştik. Bu delikanlılığa sığmaz. Çaresizlik içinde olması beni üzdü. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Kürşat Tüzmen’e “Sen dürüstsün lafım sana değil” dedikten sonra meydanlarda, “Eski bakanlar gelip dürüst olduğumu söyle diye bize yalvarıyorlar” diye konuşması Tüzmen’i kızdırdı. Tüzmen, önceki gün Beyaz TV’de Kılıçdaroğlu ile TOBB’da yaptığı yüz yüze görüşmenin Türkiye’nin gözü önünde olduğunu belirterek kendisinin çıkışı üzerine Kılıçdaroğlu’nun şaşırdığını aktardı. Tüzmen, yanlarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın da bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan’ın eski bakanları bana yalvarıyor” sözlerine tepki gösteren Tüzmen, şöyle dedi:

Çaresizlik içinde olması üzüyor

“Bu delikanlılığa sığmaz. Bu tip işleri fazla konuşmak da bize yakışmaz. Ancak yeniden çıktı meydanda laflar etti. Bu açıklamaların gerçek dışı, yalan beyan olduğu belli. Çünkü bizim TOBB Genel Kurulu’nda ki görüşmemiz Türkiye’nin gözü önünde oldu. Ama bir genel başkanın, bir muhalefet partisi liderinin böyle bir çaresizlik içinde bulunması beni üzdü.”

Bu tartışmanın uzayıp gideceğini, olayın olup bittiğini de belirten Tüzmen, “Delikanlılık aleminde bir şey yapılır, rakibe ağır bir yumruk vurulduktan sonra bir daha yumruk atılmaz. Ağır sıklet boksörü hiçbir zaman hafif sıklet boksörüyle dövüşmez” dedi. 

Deniz Baykal’la da daha önce polemik yaşadıklarını, ancak Baykal’ın haklılığını anladığından kendisinden özür dilediğini söyleyen Tüzmen, “Her kuşun eti yenmez. Kendisi çıktı konuştu, ben de kendisinin anlayacağı dilden konuştum, O da beni anladı. Yenilen pehlivan güreşe doymuyor galiba. Yalancı pehlivan galiba bu” diye konuştu.

Yalanlanan her iddiadan sonra yeni bir suçlama

Tüzmen’e ‘Sana söylemedim” dedikten sonra “Gelip bana yalvarıyorlar” açıklaması yapan CHP liderinin bu tavrı ilk değil.

SEÇİM meydanlarında ortaya attığı her iddia boş çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öne sürdüğü suçlamalardan birbiri ardına çark ediyor. Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın ÖSYM Başkanı’ndan e-mail ile torpil istediği iddiası boş çıkarken, son olarak yolsuzlukla suçladığı Kürşat Tüzmen’in yüzüne “Sana söylemedim” dedikten sonra “Gelip bana yalvarıyorlar” açıklaması şaşkınlık yarattı.

KAYSERİ İDDİALARINI UNUTTU

Kılıçdaroğlu kısa bir süre önce de Kayseri Belediyesi’nde rüşvet iddiasını ortaya atmış ancak iddiası boş çıkınca Kayseri defterini kapatmak zorunda kalmıştı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin adının karıştığı rüşvet olayı iddiasına karşılık Özhaseki, Kılıçdaroğlu’nu da mahkemeye vermiş, Kılıçdaroğlu’nun iddiaları mahkemece tekzip edilmişti. Tekzip CHP sitesinde de yayınlanmıştı.  

RAHİBE AFİŞİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Kılıçdaroğlu’nun geri adım atmak zorunda kaldığı bir başka olay ise rahibe afişi skandalı oldu. İstanbul’un CHP’li Avcılar Belediyesi’nce astırılan başörtülü kadınları rahibeye benzeten afişin önce partiye ait olmadığı iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın CHP’li belediye başkanı tarafından astırıldığını ortaya çıkarması üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

HAVUZLU VİLLADAN ÇARK ETTİ

Kılıçdaroğlu referandum sürecinde meydanlara taşıdığı ‘havuzlu villa’ konusunda da kendisiyle çelişti. Meydanlarda “havuzlu villada oturmayacağım” sözü veren Kılıçdaroğlu, Burhaniye’de havuzlu bir yazlık yaptırdığı ortaya çıkınca bu söyleminden vazgeçmek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu daha önce birçok konuda da benzer bir tavır sergiledi.

SAVCIDAN ÇİFTE YALANLAMA

Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi hakiminin ev aranması için boş kağıda imza attığını savununca, Erzurum Başsavcısı Sinan Kuş, Kılıçdaroğlu’nun “Hamili çek gibi” dediği, arama kararının usul ve kanuna uygun olduğunu açıkladı. Savcı Kuş, “Boş bırakıldığı belirtilen isim ve adresler, konunun hassasiyetine ve gizliliğine binaen üzeri kapatılarak Erzincan Merkez Komutanlığı’na faks çekilmiştir” diyerek Kılıçdaroğlu’nu yalanladı. Kılıçdaroğlu’nun, bu kez imzaların farklı noktalarda bulunduğu iddiası üzerine Kuş ikinci kez açıklama yaparak, “Biz bu kararları 3 nüsha olarak düzenliyoruz. Her birindeki ıslak imza farklı noktalarda olabilir. İmza ve mühürlerin ayrı yerlerde olması bu yüzdendir” sözleriyle Kılıçdaroğlu’nu ikinci kez yalanlamıştı. 

SAYAÇ İDDİASI DA BOŞ ÇIKTI

Kılıçdaroğlu’nun önceki yıl da doğalgaz sayaçlarıyla ilgili iddiası yalanlanmıştı. Ankara’da dünyanın en pahalı doğalgaz sayacının alındığını savunan Kılıçdaroğlu, ilk ihaleye çıkış bedelinin 224.5 dolar olduğunu, Ankara halkına 300 dolara satıldığını iddia etmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise “Sayın Kılıçdaroğlu 168 Euro’ya aldılar demişti şimdi 224, 5 dolar diyor. Yalanı ortaya çıktı. Mekanik sayaç ile elektronik sayaç farklıdır. Biz 168 Euro’ya almadık. 63 Euro’dur” demişti. Elektromed A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya ise Kılıçdaroğlu’nun iddiasını  “Firmamızın üretmiş olduğu ön ödemeli elektronik sayaçların Başkentgaz A.Ş’ye satış fiyatı 133 YTL’dir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi firmamız Başkentgaz A.Ş’ye 168 Euro’ya sayaç satmamıştır. Bu iddia doğru değildir” sözleriyle yalanlamıştı.

Politika Haberleri

Numan Kurtulmuş: "Netanyahu, saldırganlığını tüm dünyaya göstermiştir"
GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları