Kılıçdaroğlu'ndan Adalet Çağrısı: İddianameler Bir An Önce Yazılmalı

Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunan isimleri ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, iddianamelerin gecikmesine tepki göstererek, adaletin sağlanması için kişilerin neyle suçlandıklarını bilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Buca Ceza İnfaz Kurumu'nu ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve eski Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, sürecin uzamasına ve iddianamelerin henüz hazırlanmamış olmasına sert tepki gösterdi.

"Uzun Süre Geçmesine Rağmen İddianame Yok"

İzmir programının ikinci gününde ilk olarak mağdur ailelerle buluşarak taleplerini ve acılarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, cezaevi ziyaretinin ardından yetkililere doğrudan seslendi. Bir kişinin tutuklanması durumunda iddianame sürecinin hızla tamamlanması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, aradan geçen uzun süreye rağmen belgenin hazır olmamasını eleştirdi. Aleyhte bir durum olmadığını, aksine bilirkişi raporları dosyada lehe gelmiş olmasına karşın sürecin tıkandığını ifade etti.

"İddianame Gecikirse Adaletsizlik Beslenir"

Adalet mekanizmasının doğru işlemesi için savunma hakkının önemine değinen Kılıçdaroğlu, tutuklu yargılama sürecinin mağduriyet ürettiğine dikkat çekti. "Eğer gerçekten adaleti istiyorsanız, kişiler ne ile suçlandıklarını en azından bilmeliler" diyen CHP lideri, iddianamenin yazılması, savunmaların alınması ve yargılamanın bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti. Geciken her günün adaleti sağlamak yerine adaletsizliği beslediğini vurgulayarak yetkilileri göreve çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AHMET DAVUTOĞLU HAKKINDA FLAŞ GELİŞME
Bakan Çiftçi, Kızılay’a kan bağışında bulundu
BAŞKAN ALTAY PROJELERİ SUNDU
KONYA MİLLETVEKİLİ İTTİFAKI KURTARDI
Belediyeden habersiz belediye adına vatandaşa borç çıkartıp tahsil etmişler