Kılıçdaroğlu'na 'Faşist CHP Dışarı'

Avusturya'nın başkenti Viyana'da CHP İstanbul Milletvekil Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Tunceli Milletvekili Ali Kılıç'ın katıldığı panel öncesi olaylar çıktı. Olaylara polis müdahale etti.

Yaklaşık 60 kişilik bir grup, panelin yapıldığı Mozaik Derneği salonunu işgal ederek, sloganlar attı.

Salonda gerilimin tırmanması ve arbede yaşanması üzerine Kılıçdaroğlu ve Kılıç'ı Viyana'ya davet eden Avuturya Alevi Federasyonu'na bağlı Viyana Kültür Birliği yöneticileri Avusturya polisinden destek istedi.

Edinilen bilgiye göre çıkan arbedede 72 yaşındaki Sadi Çay adlı vatandaş yüzünden yaralanırken, 16 yaşındaki bir gencin ise ayağının kırıldığı bildirildi. Adı açıklanmayan gencin ambulansla hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Ayrıca, panel yapıldığı yere gelen Avusturya polisi protestocuları zor kullanarak salon dışına çıkarttı. Ortalığın sakinleşmesi üzerine, Kılıçdaroğlu ve Kılıç'ın panele başladığı kaydedildi.

CHP Milletvekili Onur Öymen'in TBMM'deki konuşmasının tepki alması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Kılıç, Almanya ve Avusturdaki kent ve kasabalarda, Dersim ve Öymen ile ilgili açıklamalarda bulunarak paneller düzenliyor. Dün, Kılıçdaroğlu ve Kılıç'ın bulunduğu Avusturya'nın Pirol eyaletine bağlı İnnsburck kentinde benzer protesto gösterileri yaşandı.

Kaynak: Vatan

Politika Haberleri

Antalya'da Siyasette Sıcak Gelişme: İki CHP'li Başkan İstifa Etti
Fon Koordinasyon Kurulu, 2. toplantısını yarın yapacak
Yeniden Refah'ta İstifa: Doğan Bekin Görevini Bıraktı
Suriyeli Ailenin 10 Yıl Sonra Memleketine Gönüllü Dönüşü
DOSTLUK MAÇI SONRASI MESAJ