Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afyon'daki patlamaya ilişkin ''20'ye yakın şehidimizin kimlik tespitleri tamamlanmış durumda. Sanıyorum ki 1-2 gün içerisinde de diğer tespitlerimiz yapılmış olacak. Dolayısıyla ailelerine verilmesi ve şehitlerimizin defnedilmesi birkaç gün içinde mümkün olabilecektir diye düşünüyoruz'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 4 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ele alınan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç, Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili askerlerin DNA testlerinin sürdüğünü söyledi.
Arınç, Güneş gazetesi muhabiri ile yaptığı ropörtajda Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili yüzde 99 sabotajdır ifadesini kullandığını, ancak daha sonra kendisine bu sorunun sorulması sonrasında olayı geçiştirme yoluna gittiğini belirterek "Ancak böyle bir iddiada bulunan kişi iddiasının ya peşinde durmalı, ya da o sözü söylemediğine ilişkin açıklama yapmalıdır." dedi.
Genelkurmay Başkanı Özel'in Afyonkarahisar Valisi'nden aldığı hediye ile ilgili medyada çıkan haberlere de değinen Arınç, bu olayda Org. Özel'in hiçbir kusurunun olmadığını, Vali'nin özensizliğinden kaynaklanan bir durum olduğunu söyledi. Arınç, hediyeleşme olayının gazeteler tarafından görüntülenmediğini Vali'nin bu görüntüleri böyle bir olay sonrasında internet sitesinde kullanmasının nezaket kurallarına uymadığını anlattı.
Suriye'nin düşürdüğü uçakla ilgili araştırmada sona geldiklerini ve elde ettikleri verilerin kendi iddialarını doğrular nitelikte olduğunu anlatan Arınç, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile ilgili kararın Irak Cumhurbaşkanı Talabani tarafından da kabul edilmediğini, Haşimi'nin Türkiye'de konuk edilmeye devam edeceğini dile getirirken "Haşimi hakkında verilen kararın hukuk ve adalete uymadığı Bu kararın siyasi olduğu" yönünde kanaat oluştuğunu söyledi.