Kıbrıs'ta "iki toplumlu çözüme" destek eylemi

Bazı Kıbrıslı Rum ve Türkler çözüme destek için el ele tutuşarak "insan zinciri" oluşturdu

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs'ta bazı Rumlar ve Türkler çözüme destek vermek amacıya el ele tutuşarak "insan zinciri" oluşturdu.

İki toplumlu Barış İnisiyatifi üyeleri, Kıbrıs'ta iki yıldır devam eden müzakerelere destek için Lefkoşa ara bölgede buluştu.

Ellerinde, "Sözünüzü tutun Kıbrıs’ı birleştirin", "Hepimiz Kıbrıslıyız", "Çözüm şimdi" pankartları taşıyan katılımcılar Rumca ve Türkçe şarkılarla da çözüm ve barış taleplerini dile getirdiler.

Barış İnisiyatifi adına konuşan Esra Aydın, Kıbrıs’ta bir an önce çözüm istediklerini belirterek, “Biz burada Kıbrıs’ta tek güvenli ve refah dolu bir geleceğin birleşik Kıbrıs’ta olacağını biliyoruz. Kıbrıslılar olarak buradayız. Çözüm istiyoruz, barış istiyoruz tek bir Kıbrıs istiyoruz. Bu güzelliği bütün Kıbrıs’ta yaşamak istiyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra el ele tutuşup birlikte "insan zinciri" oluşturan eylemciler çözüm çabalarına destek verdi.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı