Kıbrıscık’ta 600 bin lira hibe destekli traktör kredisi için kura çekildi

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesine bağlı Karaköy köyünde 600 bin lira hibe destekli traktör kredisi için kura çekildi.

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesine bağlı Karaköy köyünde 600 bin lira hibe destekli traktör kredisi için kura çekildi.

Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüğünce 2023 yılı ORKÖY Projesi dahilinde Kıbrıscık ilçesi Karaköy köyünde 600 bin liralık traktör kredisi kullanacak vatandaşların belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ORKÖY projesi çerçevesinde bir aileye yüzde 20 hibe destekli 600 bin lira 4 WD (70 Hp ve üzeri) traktör kredisi için köylülere bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Vatandaşların traktör kredisi kullanabilmesi için son 1 yıldır orman köyünde oturma şartı, MYK belgesinin olması, üretim sahasında çalışma şartı ve devam eden ORKÖY desteğinin olmaması şartlarını taşıması gerektiğini belirten İşletme Müdürü Mustafa Altınışık, ORKÖY destekli 600 bin lira traktör kredisinin 120 bin lirasının hibe olduğunu ve kalan kısmın ise 7 yılda faizsiz olarak geri ödeneceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

500 milyona çekici satın aldı! Petrol devini taşıyacak
Afyonkarahisar Defterdarı dijitalleşme stedi
AKEDAŞ Antalya'ya 558 milyon lira harcadı
KONYA SANAYİSİNDE ENERJİ DEVRİMİ
Konya’da En Çok Tercih Edilen Kamyon Modelleri İçin Yeni Dönem Başlıyor