Kıbrıs müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'yi kabul etti- Eide: "Kıbrıs müzakereleri gelinen en kritik aşamadadır"

LEFKOŞA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs müzakerelerinde en kritik aşamada bulunulduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Eide'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Kıbrıs Türk tarafı adına müzakereyi yürüten Özdil Nami ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Eide, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde liderlerin yarın gerçekleştirecekleri toplantıyı ve gelecek haftaların organizasyonuyla ilgili görüştüklerini söyledi.

"Kıbrıs müzakereleri gelinen en kritik aşamadadır." diyen Eide, bu belirleyici safhada zamanı mümkün olduğunca iyi kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.




AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı