Kerkük'teki petrol kuyularına yapılan sabotaj

Irak'ın Kerkük kentindeki Habbaza petrol kuyularına düzenlenen sabotajın üzerinden 20 gün geçmesine rağmen saldırı sonrası çıkan yangın hala kontrol altına alınamadı

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentindeki Habbaza petrol kuyularında düzenlenen sabotajın üzerinden 20 gün geçmesine rağmen saldırı sonrası çıkan yangının hala kontrol altına alınamadığı belirtildi.

Kerkük İl Meclisi Enerji Komisyonu Üyesi Necat Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İki kuyuda çıkan yangın şu ana kadar tam olarak kontrol altına alınmış değil. Söz konusu durumun kontrol altına alınması kolay bir iş değil. Bunun için on gün önce özel bir ekip hazırlandı. Kuyulardaki soğutma ve yangının söndürülmesi işlemi devam ediyor." dedi.

Soğutma ve söndürme işleminin daha zaman alacağını kaydeden Hüseyin, bu ayın sonunda yangının tamamen söndürülmesini tahmin ettiklerini belirtti.

Petrol kuyularına yapılan sabotajın terör örgütü DAEŞ'in gerçekleştirildiğinden şüphelendiklerini belirten Hüseyin, "Petrol kuyularına yakın iki köyde DAEŞ'e bağlı uyuyan hücreler var. Söz konusu hücreler en ufak fırsatta bile eylem gerçekleştirmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

Kerkük'ün güneyinde yer alan Habbaza petrol kuyularının ikisine 4 Mayıs tarihinde uzaktan kumandalı bomba düzeneğiyle sabotaj düzenlenmişti.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı