Kerkük'e askeri operasyon

Irak'ın Tahran Büyükelçisi Musevi:"Ankara ve Tahran'ın adımları tamamen Irak merkezi yönetimiyle koordinasyon içinde gerçekleşmektedir"

TAHRAN (AA) - Irak'ın Tahran Büyükelçisi Racih el-Musevi, Türkiye ve İran hükümetlerinin Irak'ın kuzeyindeki gelişmelerle ilgili merkezi yönetimle eş güdüm halinde olduğunu belirtti.

Musevi, büyükelçilikte düzenlediği basın toplantısında, "Ankara ve Tahran'ın adımları tamamen Irak merkezi yönetimiyle koordinasyon içinde gerçekleşmektedir." dedi.

İran'dan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) açılan sınır kapılarıyla ilgili bilgi veren Musevi, "İran 3 sınır kapısını kapattı. Bunu İran'ın Bağdat Büyükelçisi de teyit etti." ifadelerini kullandı.

Irak devletinin petrol ve ürünlerinin ihracatını tamamen kendi gözetimi altına almayı kararlaştırdığını dile getiren Musevi, "Tüm sınır kapıları ve havaalanları Irak federal devletinin kontrolü altına girecektir. Resmi olmayan sınır kapıları kapatılacaktır." diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı