Kerkük katliamının 58'inci yılı

ITC milletvekili Maruf: "Şehit unutulmaz. Unutulduğu zaman, o dava da unutulur"

ERBİL (AA) - Irak Türkmen Cephesi (ITC), Kerkük katliamında hayatını kaybeden Türkmenleri anmak için Erbil'de etkinlik düzenledi.

ITC'nin Erbil İl binasında yapılan anma etkinliğine, milletvekili Aydın Maruf ve çok sayıda Türkmen vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Maruf, 14 Temmuz'un Türkmenler için önemli ve üzücü bir gün olduğunu belirterek, söz konusu tarihte Türkmenlerin büyük bir katliama maruz kaldığını ifade etti.

Türkmen şehitler anısına her yıl Kerkük başta olmak üzere birçok kentte anma etkinlikleri düzenlediklerini söyleyen Maruf, "Şehit unutulmaz. Unutulduğu zaman, o dava da unutulur." ifadelerini kullandı.

Irak'taki Türkmenlerin durumunun 1'nci Dünya Savaş'ından sonra değiştiğini hatırlatan Maruf, Türkmenlerin o tarihten bu yana sürekli baskıya maruz kaldığını dile getirdi.

Kerkük'te 14 Temmuz 1959'da cumhuriyetin ilanının birinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan yüzlerce Türkmen, dönemin Komünist Partisi üyeleri tarafından öldürülmüştü.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü