Kenya'da başkanlık seçimi 26 Ekim'e ertelendi

Seçim Komisyonu, devlet başkanlığı seçimlerinin ertelendiğini duyurdu

NAİROBİ (AA) - Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu (IEBC), daha önce iptal edilen ve 17 Ekim'de yenileneceği açıklanan devlet başkanlığı seçimlerinin 26 Ekim'e ertelendiğini duyurdu.

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, daha önce iptal edilen seçimlerin 26 Ekim'de yeniden yapılacağı belirtildi.

17 Ekim'de yenileneceğini duyurduğu seçimlerin 26 Ekim'e ertelendiğini bildiren komisyon, ertelemenin nedenine ilişkin bir bilgi ise vermedi.

Ülkede 8 Ağustos'ta yapılan devlet başkanlığı seçiminde oyların yüzde 54,27'sini alan mevcut Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın yeniden seçildiği açıklanmıştı.

Yüzde 44,74 oy alarak seçimi kaybeden muhalefetin adayı Raila Odinga ise bilgisayar korsanlarının sonuçları Kenyatta lehine manipüle ettiğini savunarak, Yüksek Mahkemeye başvurmuştu.

Kenya Yüksek Mahkemesi ise "düzensizlikler" olduğu gerekçesiyle seçimi iptal etmişti.

Seçim komisyonu, seçimin 17 Ekim'de yenileneceğini duyurmuştu.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi