Keçileri kurtarmak için AFAD ekipleri çalışma başlattı

Karabük'te iki gün önce kayalıklarda mahsur kalan 16 keçiyi kurtarmak için AFAD ekipleri çalışma başlattı

KARABÜK (AA) - Karabük'te kayalıklarda mahsur kalan keçileri kurtarmak için Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri çalışma başlattı.

İki gün önce Salmanlar köyü yakınlarında keçilerini otlatan Sezai Yorulmaz, hayvanlarının bir kısmının eksik olduğunu fark etti. Çevrede keçileri arayan Yorulmaz, 16 keçinin kayalıklarda mahsur kaldığını fark etti.

Köylülerin de yardımıyla iki gündür keçileri indirmeye çalışan Yorulmaz, başaramayınca durumu AFAD ekiplerine bildirdi. Bölgeye giden ekipler, mahsur kalan keçileri kurtarmak için çalışmalara başladı.

AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 keçinin iki gün önce mahsur kaldığını, bunlardan ikisinin daha önce birisinin ise çalışmaların sürdüğü sırada düşerek telef olduğunu söyledi.

Kendilerine bilginin bugün öğleden sonra ulaştığını anlatan Erbay, "Asıl amacımız canlıları kurtarmak. Köprü yaptık. Havanın da kararması nedeniyle hayvanları kurtarma çalışmalarına yarın sabahtan itibaren yeniden başlayacağız." diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI