Kazakistan'da doğal gaz patlaması: 2 ölü

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın Taraz kentinde bir apartmanda meydana gelen doğal gaz patlaması sonucu iki kişi hayatını kaybetti.Başbakanlıktan yapılan açıklamada,...

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın Taraz kentinde bir apartmanda meydana gelen doğal gaz patlaması sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Cambıl eyaletine bağlı Taraz kentinde çok katlı bir binada patlama meydana geldiği belirtildi.

Enkaz altından çıkarılan sekiz kişiden ikisinin yaşamını yitirdiği, yaralıların durumunun ağır olduğu kaydedilen açıklamada, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in talimatıyla olayla ilgili hükümet komisyonu oluşturulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Başbakan Yardımcısı Jenis Kasımbek'in başkanlığındaki komisyon üyelerinin olay yerine hareket ettiği bildirildi.

Kazakistan Olağanüstü Durumlar Komitesinden yapılan açıklamada, patlamanın, doğal gaz donanımının dikkatsiz kullanımından kaynaklandığı belirtildi.

Bu arada, patlamanın meydana geldiği apartman sakinlerinin bir okul binasına yerleştirilerek yemek ve diğer ihtiyaçlarının karşılandığı kaydedildi.

Gündem Haberleri

Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak