Kayseri'ye Dönmeyin Birleşelim

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Kayserililer Federasyonu Avrupa Başkanı Ali Hızar, Avrupa'daki tüm Kayserili sivil toplum kuruluşlarını (STK) tek çatı altında toplamak için çağrıda bulundu.

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Kayserililer Federasyonu Avrupa Başkanı Ali Hızar, Avrupa'daki tüm Kayserili sivil toplum kuruluşlarını (STK) tek çatı altında toplamak için tarihi bir çağrıda bulundu.

Eylül ayının sonunda Almanya'da yapılacak geniş katılımlı toplantıda, "Kayserililer Avrupa Konfederasyonu" adı altında kalıcı ve güçlü bir çatı örgütü kurulması hedefleniyor. Planlanan bu yapılanma ile Kayserililerin Avrupa'da sosyal, kültürel ve ekonomik alanda daha etkin temsil edilmesi, genç nesillere güçlü bir kimlik aktarımı yapılması ve Türkiye ile Avrupa'daki kurumlar arasında sağlam köprüler kurulması amaçlanıyor. Ali Hızar açıklamasında, "Artık Avrupa'daki Kayserili STK'ların ayrı ayrı değil, tek ses ve tek yürek halinde hareket etme zamanı gelmiştir. Birlik olursak hemşehrilerimizin sesi daha gür çıkar, daha güçlü oluruz" dedi.

Ali Hızar'ın öncülüğünde başlayan süreç, yalnızca bir birlik çağrısı değil; aynı zamanda gelecek nesillere bırakılacak tarihi bir miras olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü