Kayseri'deki "ByLock"çu akademisyenlere operasyon

Gözaltına alınan akademisyenlerden 4'ü tutuklandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erciyes Üniversitesinde görevli 8 eski akademisyenden 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen eski akademisyenler A.U, M.F.S, F.T, M.A, Ç.Ş, H.S.A. ile M.G.K. ve eşi E.K'nin savcılık sorgusu tamamlandı.

Zanlılardan Ç.Ş, M.G.K, M.A. ile M.F.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, A.U, E.K, H.S.A ve F.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri, İstanbul ve Adana'da 2 Haziran'da düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan 11 zanlıdan 8'i gözaltına alınmıştı. Firari 3 zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü