Kayseri'de kız öğrenciye cinsel istismar soruşturması

Genç kızın babası Mustafa K: - "Dosyanın içeriğini tam bilmediğimiz için kim haklı kim haksız, kim kusurlu, kimin kusur derecesinin ne olduğunu bilmiyoruz"

KIRŞEHİR (AA) - Kayseri'de uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği öne sürülen lise öğrencisi Cansel B.K'nın babası Mustafa K, kızının ölümüyle ilgili iddialara ilişkin "Dosyanın içeriğini tam bilmediğimiz için kim haklı kim haksız, kim kusurlu, kimin kusur derecesinin ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Baba Mustafa K, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün taziye ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı basına yansıdığı şekilde bildiklerini, acılarının büyük olduğunu söyledi.

Yasal sürecin devam ettiğini anımsatan Mustafa K, şöyle konuştu:

"Dosyanın içeriğini tam bilmediğimiz için kim haklı kim haksız, kim kusurlu, kimin kusur derecesinin ne olduğunu bilmiyoruz. Yalnız benim bir isteğim var. Bu konuda hükümetin referandum yapmasını istiyoruz. Halkın bu konularda idam cezası isteyip istemediği konusunda. Medeniyeti yüksek ülkelerde bile idam cezası uygulanırken bizim onlardan daha geride olduğumuz fikrinin yanlış olduğuna inanıyorum. Ben bunun devlet tarafından halka sorulmasını istiyorum. Halk, idam cezasını istiyor mu istemiyor mu, istiyorsa gerekli uygulama ve düzenlemeler yapılsın."

Mustafa K, başka Özgecanların Cansellerin ölmemesi için tedbir alınması çağrısında da bulundu.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?