Kayseri'de hac kayıtları başlıyor

KAYSERİ (AA) - Hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracakların ön kayıt işlemleri 11 Kasım-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.İl Müftüsü...

KAYSERİ (AA) - Hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracakların ön kayıt işlemleri 11 Kasım-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven, yaptığı açıklamada, hac organizasyonu kapsamında ilk defa kayıt yaptıracakların 11 Kasım-13 Aralık tarihlerinde 25 lira ön kayıt ücreti ödedikten sonra sadece e-devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini belirtti.

Önceki yıllarda kaydı olan ve kurada çıkmayan hacı adaylarının kayıt yenileme işlemlerinin ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik yapılacağını anlatan Güven, iletişim bilgi değişikliklerinin e-devlet üzerinden ön kayıt döneminde yapılabileceğini ve grup değişiklik talebinde bulunacakların müftülüklere başvuru yapmaları gerektiğini kaydetti.

Hac kuralarının 9 Ocak 2020'de çekileceğini hatırlatan Güven, kesin kayıt hakkı elde edenlerin 13-24 Ocak 2020 tarihlerinde kayıtlarını yaptıracaklarını aktardı.

Güven, hac ücretlerinin Suudi Arabistan Riyali olarak tahsil edileceğini sözlerine ekledi.

Gündem Haberleri

Tuğba Kuruyemiş 116. mağazasını açtı
Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının İdamına Evet Oyu Veren Konya Milletvekilleri Kimdi?
Diyanet, vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı
Konya'nın 5 İlçesine Yeniden Refah Marketleri Geliyor: İşte Detaylar!
Dilencinin üzerinden 23 bin TL çıktı