Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu

Örgütün kadınlara yönelik gazete aboneliği, himmet ve çeşitli toplantılarını organize ettikleri iddiasıyla öğretmenlikten ihraç edilen 13 kadın gözaltına alındı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütte "abla" olarak görev aldıkları iddiasıyla öğretmenlikten ihraç edilen 13 kadın gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDY'ye üye oldukları, yapı içinde "abla" olarak görev yaptıkları tespit edilen ve 672 sayılı KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen 13 kadına yönelik operasyon düzenlendi.

Kent merkezinde S.S.Y, B.Y, A.D, H.K, N.B, L.K, G.Ö, E.Ö, H.N, Z.B, R.A. ve H.G. ile Ankara'da H.B. gözaltına alındı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Şüphelilerin, kentte örgütün gazete aboneliğini, himmet ve çeşitli toplantılarını organize eden "abla"lar oldukları öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor