Kayseri'de FETÖ/PDY davası

Aralarında eski Develi Belediye Başkanı Recep Özkan'ın da bulunduğu 2'si tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, eski Develi Belediye Başkanı Recep Özkan'ın da aralarında yer aldığı 2'si tutuklu 7 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Mikdat H. ve eski Develi Belediyesi İmar Müdürü Kozan K. ile tutuksuz yargılanan Recep Özkan, Nuh K, Mustafa K, Fatih D, Mustafa Ç. ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada gizli tanık "Erciyes"in mahkemeye sunduğu yazılı ifadesini okuyan mahkeme başkanı, daha sonra sanıklar ve avukatlarına söz hakkı verdi.

Gizli tanığın beyanlarını kabul etmeyen sanıklar, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklardan Kozan K. ve Mikdat H'nin tahliyesi, tutuksuz yargılananların ise yurt dışı yasaklarının devamına hükmetti.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü