Kayseri'de "Atlı Polis Eğitim Merkezi" oluşturuldu

Merkezde, atlı birlikler yetiştirilecek, engelli çocukların rehabilitasyonu sağlanacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Atlı Polis Grup Amirliği bünyesinde oluşturulan Atlı Polis Eğitim Merkezi açıldı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Talas ilçesindeki çiftlikte düzenlenen törende, merkezin birçok alanda kolaylık sağlayacağını söyledi.

Tesislerden şehit çocuklarının da yararlanmasını sağlayacaklarını aktaran Kamçı, atlardan, engelli çocukların rehabilitasyon sürecinde faydalanılacağını bildirdi.

Atların, toplumsal olaylarda da kullanılacağına değinen Kamçı, "Buna benzer tesisler Ankara, İstanbul dışında dört ilimizde var. Kayseri, atlı birliklerle asayiş olaylara müdahale edecek konuma gelecek. Atlarımızın eğitim süreci tamamlanınca bunlar gerçekleşecek." dedi.

AK Parti Milletvekili Taner Yıldız ise engelsiz bir yaşam için yapılan çalışmaların desteklenmeye devam edeceğini ifade etti.

Tesisin açılışı için destek olanlara plaket verildiği programın sonunda, Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi kapsamında tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi.

Etkinliğe, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer ve Emrah Karayel, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile çok sayıda davetli katıldı.

AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı