Kayseri merkezli 17 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 2'si tutuklandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri merkezli 17 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 8 kişiden 2'si tutuklandı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirtilen 8 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarıldı.

Şüphelilerden S.S. ve F.M.E. tutuklanırken, E.G, N.Ö, D.A, H.A, Y.A. ile H.A. adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış, bunlardan 18'i yakalanmıştı. Daha önce mahkemeye çıkarılan 2 kişi serbest kalmıştı. Gözaltında tutulan 8 şüphelinin daha emniyetteki işlemleri devam ediyor.

AA

Gündem Haberleri

RAHMİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU
İSMAİLAĞA’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIYOR
Dilan Polat'a sosyal medya yasağı
Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin