Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Nilüfer ilçesi 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde bulunan Kayapa TOKİ bölgesinde, özellikle yoğun yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla yeni yağmur suyu hattı inşa ediliyor.
BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında bölgeye toplam 600 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı kazandırılıyor.
Kayapa TOKİ’nin altyapısı değişiyor
Kayapa TOKİ bölgesinde daha önce müstakil bir yağmur suyu şebekesi bulunmaması nedeniyle yağış suları kanalizasyon sistemi üzerinden taşınıyordu.
Özellikle sağanak yağışlarda artan su debisi, kanalizasyon hatlarındaki yükü artırırken, düşük kotlu noktalarda geri tepme ve su baskını gibi sorunlara neden olabiliyordu.
Yeni çalışmayla yağmur sularının kanalizasyon sisteminden ayrılması ve ayrı bir hat üzerinden tahliye edilmesi planlanıyor.
600 metrelik yeni hat döşeniyor
BUSKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda 60, 50 ve 40 santimetre çaplarında toplam 600 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı inşa ediliyor.
Altyapı düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte yağış sularının daha kontrollü şekilde bölgeden uzaklaştırılması hedefleniyor.
Su baskını riski azalacak
Yeni yağmur suyu hattının devreye alınmasıyla Kayapa TOKİ bölgesinde yoğun yağış sırasında kanalizasyon sistemindeki yükün azalması bekleniyor.
Çalışmayla birlikte geri tepme, su baskını ve taşkın risklerinin önemli ölçüde azaltılması amaçlanıyor.
30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban da yeni hattın bölgede uzun süredir yaşanan altyapı sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını belirterek Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba ve BUSKİ ekiplerine teşekkür etti.
Bursa’da altyapı seferberliği sürüyor
Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ, kent genelinde yapılan saha taramalarının ardından ihtiyaç belirlenen bölgelerde altyapı yatırımlarını sürdürüyor.
Ağustos ayında Bursa genelinde 49 kilometre içme suyu, 19 kilometre kanalizasyon ve 4,1 kilometre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirildi. Eylül ayında da kentin farklı noktalarındaki altyapı çalışmalarına devam edildi.