Katliamda can alıcı dokuz soru!

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde yaşanan katliamın üzerindeki sır perdesi hala kalkmış değil. İşte katliamla ilgili can alıcı 9 soru...

Dehşet köyünde incelemelerde bulunan Mazlum-Der, katliamın aydınlanmayan noktalarını sorguladı. Geç müdahale edildiği yönündeki iddialardan, geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetlerin sırrına kadar bir dizi soru yöneltti.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde yaşanan katliamın ardından Bilge Köyü'nde incelemelerde bulunan Mazlum-Der, cevaplanması gereken soruları bir raporla kamuoyuna sundu.

Hazırlanan raporda, köyde yaralılarla görüşmelerine izin verilmediği, cezaevinde görüşülen katliam zanlısı tutukluların ise askerleri suçladığı ve köy muhtarının yüzbaşı ile zaman zaman tartışarak silahları teslim etmek istediği ileri sürüldü. Heyetin inceleme raporuna göre, katliamda aydınlatılması gereken sorular şunlar:

YOL NEDEN UZADI?

1- Karakol olay yerine 5-6 km gibi oldukça yakın bir mesafede olmasına rağmen ve bu mesafenin araçla 5-8 dakika süreceği dikkate alındığında köye neden 1,5-2 saat sonra ulaşılmıştır?

2- Olay sonrasında ambulansların çok geç geldiği ve ağır yaralı bazı hastaların tıbbi müdahalesizlikten öldüğü iddiaları doğru mudur?

3- Bilge köyünde geçmişte yaşanmış bazı faili meçhul olayların aydınlatılması yönünde özel bir araştırma yapılmış mıdır?

BALİSTİK SORUSU

4- Köyde bulunan tüm korucuların silahları için balistik inceleme gerçekleştirilmiş midir?

5- Olay sonrası, köy korucuları ile karakol arasında veya üçüncü kişiler arasında yapılan telefon ve telsiz görüşmelerinin kayıtları incelenmiş midir?

6- Olay esnasında köyde bulunan tüm kişilerden ve maktül/ yaralılardan kan örnekleri elde edilmiş midir?

EL SVAPLARI ALINDI MI?

7- Olay sonrasında köydeki tüm erkeklerden atış sonrası elde kalan barut atıklarının tespiti yönünde "el svap" incelemesi yapılmış mıdır?

9- Salt korucu köyü olduğu için, düğünde silah sıkılmasının jandarma kuvvetlerince neden meşru sayılarak müdahale edilmediği araştırılmış mıdır?

9- İki aile arasında uzun süredir devam ettiği iddia olunan husumetin varlığına ve olası bir kanlı çatışma tehlikesine rağmen taraflara neden devletin resmi silahları verilmiştir?

Öte yandan, saldırıyla ilgili olarak tutuklanan 11 kişi güvenlik gerekçesiyle Mardin'den Gaziantep'e sevk edildi.

ALO 156'yı aradık ama geç geldiler

Katliam zanlısı Süleyman Çelebi, sorgusunda ilginç iddialarda bulundu. Olay anında derhal ALO 156'yı aradıklarını ileri süren Süleyman Çelebi'nin ifadesi şöyle: "Baskın sırasında hemen silahlarımızı aldık, mevzi tuttuk. Bu sırada kardeşim ALO 156 (Jandarmayı aradı.)

Mardin Mazıdağı Bilge köyünde çatışma olduğunu ve hemen müdahale etmeleri gerektiğini bildirdi. Daha sonra kardeşim, Ömer üsteğmeni (Ahmet üsteğmen) aradı. Komando bölük komutanı bize 'sakın mevzinizi terk etmeyin' dedi. O arada yaklaşık 1,5 saat geçti.'

aktifhaber

Medya Haberleri

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç hakkında hapis talebi
Megastar Tarkan’dan 9 günde 50 bin kişilik konser rekoru
Barış Murat Yağcı, Survivor dönüşü gözaltına alındı
Sosyal medya fenomeni Mika Raun gözaltına alındı
Acun Medya yöneticisi Esat Yontunç havalimanında gözaltına alındı