Avukatının "Müvekkilimde suç işleyecek yüz yok" diyerek savunduğu diğer tutuklu sanık serbest kalırken, katil zanlısının tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanıklar Oğuzhan A., İsmail A., taraf avukatları ve öldürülen gençlerin yakınları katıldı. Mahkeme heyetinin sanık avukatlarının taleplerini sorması üzerine söz alan sanık İsmail A.'nın avukatı, "Müvekkilimin olaya asli veya ferdi olarak katılımı söz konusu değildir. İki kişiyi öldürmesi için hiçbir sebep de yoktur. Diğer sanık tarafından kandırılıp kullanılmıştır. Benim müvekkilimin yüzüne bir bakın, hiç suç işleyecek yüz var mı? Müvekkilim iyi aile çocuğudur, böyle şeylerle hiç karşılaşmadı. Tahliyesini talep ediyoruz" dedi.
Bir önceki duruşmada kuzenini ve onun arkadaşını nasıl öldürdüğünü soğukkanlılıkla anlatan ve cesetleri gömmekte arkadaşının yardımcı olduğunu söyleyen sanık Oğuzhan A. ise, kimseye iftira atmadığını belirterek, "Ben bir suç işledim, bunun cezasını da çekeceğim. İsmail'in ceza alıp almaması benim umurumda değil, hukuki durumumu da değiştirmez. Ben bu olayla ilgili kimin suçu varsa cezasını çeksin diye doğruları söyledim" şeklinde konuştu.
6 aydır tutuklu bulunan İsmail A. da, "Ben hiçbir şekilde suça iştirak etmedim, ona ortak olmadığım için beni ne kadar cezaevinde yatırırsam kar olarak bakıyor, suçsuzum" dedi.
Savcı, tutuklu sanıklardan İsmail A.'nın üzerine atılı suçun değişmesi ihtimali nedeniyle tutuksuz yargılanmasına, Oğuzhan A.'nın ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından 2'ye 1 çoğunlukla İsmail A.'nın tahliyesine, diğer sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
İLK DURUŞMADA CİNAYETİ ANLATMIŞTI
İlk duruşmada sanık Oğuzhan A., "Ben Murat'la görüştüm, bizi eğlencede kızlar bekliyor gidelim dedim ve yalnız gelmesini istedim. Geçerken beni aradı ve yol üzerinden aldı. Murat, Mustafa'yla gelmişti. Artık yola çıktık. Yolda Hayıroğlu köyüne yakın bir yerde boş araziye doğru yönelttim. Bu sırada arazide İsmail ile Fatih göründü. Mustafa, 'Bizi kadına diye kahpeliğe mi getirdin, tuzak mı kurdun?' diyerek bana tokat atınca hemen silahımı çekerek ilk önce Mustafa'yı kafasından vurdum. Aracı kullanan Murat, o anda ça
21 Nisan 2008 tarihinde internet kafe işleten Murat Aydın (32) ile reklam işleriyl e uğraşan Mustafa Şanlı (35) ortadan kaybolmuştu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu Mustafa Şanlı il e Murat Aydın'ı, Murat'ın halasının oğlu olan Oğuzhan A.'nın (28) öldürdüğü ortaya çıkmıştı.
İHA
ilgili haber: Katilin soğukkanlılığı herkesi şok etti