Katar Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri helikopterin denize düşmesi sonucu meydana gelen kazada 6 kişi şehit oldu. Olay, Türkiye ve Katar kamuoyunda büyük üzüntüye neden oldu.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kazada 4 Katar askeri personelinin yanı sıra 1 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve ASELSAN’da görevli 2 Türk teknisyenin şehit olduğu bildirildi.
Şehit Binbaşı Sinan Taştekin’in kimliği açıklandı
Kazada şehit olan Türk personelin Hv. Svm. Binbaşı Sinan Taştekin olduğu açıklandı. Taştekin’in Isparta nüfusuna kayıtlı olduğu ve acı haberin ailesine yetkililer tarafından verildiği öğrenildi.
Acı haber Konya’ya da ulaştı
Şehit Binbaşı Sinan Taştekin’in eşinin Konya’da ikamet ettiği bilgisi, acının Konya’da da derinden hissedilmesine neden oldu. Kentte, şehit haberi sonrası büyük bir üzüntü ve taziye atmosferi oluştu.
Türkiye-Katar iş birliği kapsamında görevdeydi
Şehit Taştekin’in, Türkiye ile Katar arasındaki askeri iş birliği faaliyetleri kapsamında bölgede görev yaptığı öğrenildi. Kazaya ilişkin detaylı inceleme ve soruşturma sürecinin sürdüğü bildirildi.