Katar’daki kazada şehit acısı Konya’ya ulaştı

Katar’da askeri helikopter kazasında şehit olan Binbaşı Sinan Taştekin’in eşinin Konya’da yaşadığı öğrenildi, acı haber şehirde üzüntü yarattı.

Katar Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri helikopterin denize düşmesi sonucu meydana gelen kazada 6 kişi şehit oldu. Olay, Türkiye ve Katar kamuoyunda büyük üzüntüye neden oldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kazada 4 Katar askeri personelinin yanı sıra 1 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve ASELSAN’da görevli 2 Türk teknisyenin şehit olduğu bildirildi.

Şehit Binbaşı Sinan Taştekin’in kimliği açıklandı

Kazada şehit olan Türk personelin Hv. Svm. Binbaşı Sinan Taştekin olduğu açıklandı. Taştekin’in Isparta nüfusuna kayıtlı olduğu ve acı haberin ailesine yetkililer tarafından verildiği öğrenildi.

Acı haber Konya’ya da ulaştı

Şehit Binbaşı Sinan Taştekin’in eşinin Konya’da ikamet ettiği bilgisi, acının Konya’da da derinden hissedilmesine neden oldu. Kentte, şehit haberi sonrası büyük bir üzüntü ve taziye atmosferi oluştu.

Türkiye-Katar iş birliği kapsamında görevdeydi

Şehit Taştekin’in, Türkiye ile Katar arasındaki askeri iş birliği faaliyetleri kapsamında bölgede görev yaptığı öğrenildi. Kazaya ilişkin detaylı inceleme ve soruşturma sürecinin sürdüğü bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

Uğurlu'da bıçaklı kavga
KONYA'NIN SEMBOLLERİNE AKIN
KONYA'YA DÖNÜŞ SÜRÜYOR
YATLAR SULARA DÖNDÜ
KONYA'DA MÜCADELE SÜRÜYOR İNTERNET SATIŞ GAZ KESMİYOR