Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

ABD Başkanı Trump ve Suudi Arabistan Birinci Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar ile anlaşmazlığı giderme konusunda anlaştı

İSTANBUL (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Birinci Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ı telefonla arayarak, yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Suudi Arabistan'a ait El-Arabiyye televizyon kanalının Beyaz Saray'a dayandırdığı haberde, ABD Başkanı Trump'ın Muhammed bin Selman'ı telefonla arayarak, iki ülke arasındaki ortaklık ilişkilerini pekiştirmeyi arzuladığını ilettiği kaydedildi.

Haberde ayrıca, Trump ve Muhammed bin Selman'ın, terörü desteklemeyi ve finanse etmeyi durdurma, Katar ile aralarındaki anlaşmazlığı sona erdirme ve bölgenin istikrarı için çalışma konusunda anlaştıkları ifade edildi.

Bugün Birinci Veliaht, Başbakan ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif, tüm görevlerinden azledilerek, yerine Kral Selman'ın oğlu İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

RAHMİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU
İSMAİLAĞA’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIYOR
Dilan Polat'a sosyal medya yasağı
Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin