Kastamonu'daki FETÖ/PDY davasında karar

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan 17 sanıktan 9'u 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 9 sanığa 2 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve aralarında meslekten ihraç edenlerin de bulunduğu milli eğitim çalışanları Abdurrahman S, Abdurrahman U, Adile T, Fatma Nur M, Hüseyin A, Ali Demir, Cevdet Balta, Erdoğan Topçu, Fuat Karaoğlu, Hamdi Tezcan, Hanife Özcan, Tahsin Bulak ve Yunus Erdemir katıldı.

Nail Küçük, Ahmet Y, Burak D. ve Salih Ö. ise duruşmaya gelmedi.

Sanıklar, son savunmalarında, haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Demir, Balta, Topçu, Karaoğlu, Tezcan, Özcan, Bulak, Erdemir ve Küçük'ü "terör örgütüne yardım etme" suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Abdurrahman U, Adile T, Fatma Nur M, Ahmet Y, Burak D. ve Hüseyin A'nın beraatine hükmeden heyet, Abdurrahman S. ve Salih Ö'nün dosyalarının ise ayrılmasına karar verdi.

AA

Gündem Haberleri

Okul önünde bıçak satarken yakalandı
‘Benim çocuğum yapmaz’ demeyin!
TOKİ kiralık sosyal konutta ikinci aşama
Burhanettin Duran'dan Küresel Kriz ve Medya Açıklaması
Dizisi final yaptı sinemada 4 filmi gösterildi tartışması bitmedi