Kastamonu’da şap hastalığından dolayı canlı hayvan pazarı kapatıldı

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, şap hastalığının görüldüğü Tosya Canlı Hayvan Pazarı'nın ikinci emre kadar kapatıldığını duyurdu.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, şap hastalığının görüldüğü Tosya Canlı Hayvan Pazarı'nın ikinci emre kadar kapatıldığını duyurdu.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde şap hastalığının görülmesi üzerine Tosya Canlı Hayvan Pazarı, ikinci emre kadar kapatıldı. Tosya'da Özboyu köyünde bir besicide şap hastalığının görülmesiyle Canlı Hayvan Pazarı'nın Kurban Bayramı'nı da kapsayacak şekilde kapatıldığı belirtildi. Tosya ilçesinde 17 bin büyükbaş hayvan bulunuyor. Buna göre, Tosya'da şap hastalığının görülmesiyle 7 personel ile 13 bin 500 büyükbaş hayvan şu ana kadar aşılandı.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tosya Hayvan Sağlık Komisyonu Kararı Uyarınca şap hastalığı nedeniyle ilçemizde hastalığın buluşmasını ve yayılmasını önlemek amacıyla hayvan hareketlerinin kontrol altında alınması için Tosya Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı sürecini de kapsayacak şekilde ikinci bir emre kadar kapalı tutulacaktır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

"SAĞ BEK SOL BEK" SORUŞTURMASI
Görenleri dehşete düşüren kaza kamerada
Cana değil mala geldi! Kaza hasarla atlatıldı
D-350'DE KORKUTAN SABAH
Kontrolden çıkan araç, tırdan inen şoförün canını aldı