Kastamonu’da çiftçilere 80 bin fide dağıtıldı

Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından "Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi" çerçevesinde 80 bin 640 adet fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından "Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi" çerçevesinde 80 bin 640 adet fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından "Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi" hazırlandı. Proje çerçevesinde üreticilere marul, karnabahar ve brokoli fidesi dağıtımı yapıldı. Dağıtım törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu da katıldı.

Proje çerçevesinde Kastamonu'da Merkez, Abana, İnebolu ve Taşköprü ilçelerinde çiftçilik yapan üreticilere yüzde 75 hibeli olarak, 57 bin 600 adet marul, 11 bin 520 adet karnabahar, 11 bin 520 adet brokoli fidesi olmak üzere toplam 80 bin 640 adet fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, "İlimiz toprakları sebze üretimine uygundur. Dağıtımını yaptığımız fideler ile mevcut seralarımızda kış sebzeleri yetiştiriciliği ile çiftçilerimizin gelirinin artmasına katkı sağlayacak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Asırlık çınar ağaçları bakımsız kaldı: Bölgenin simgesi ağaçlar kurudu
Vatandaş ihbar etti, ekipler harekete geçti
DOA'DAN VATANDAŞA 33 MİLYON TL
Sinema Dünyasının Acı Kaybı: Efsane Oyuncu Sam Neill Hayatını Kaybetti
Maltepe Çınar Yaşam Kampüsü hizmete açıldı